Το Πάσχα ως σκηνικό τραγικότητας: τρία διηγήματα του Παπαδιαμάντη - ΚόκορηςΔημήτρης (Estudios Neogriegos. Revista Científica de la Sociedad Hispánica de Estudios Neogriegos, 2019)
Τα τρία επιλεγμένα διηγήματα περιέχουν τραγικότητα και θάνατο, παρόλο που εκτυλίσσονται κατά τις ημέρες του Πάσχα, της κατεξοχήν χαρμόσυνης θρησκευτικής εορτής για τους χριστιανούς. Ο συγγραφέας δεν υιοθετεί την απλοϊκή ηθογραφική κατεύθυνση. Πιστεύει ότι οι βασανισμένοι και δυστυχισμένοι άνθρωποι λυτρώνονται στον χριστιανικό Παράδεισο. Εξετάζονται, επίσης, οι αφηγηματικοί τρόποι και οι υφολογικές ιδιοτυπίες του Παπαδιαμάντη. —————————————————————- Three selected short stories include tragedy and death, even though take plase during Easter, the most important and happiest feast day for the persons of the Orthodox faith. The writer doesn’t defend the crude ethographical tendency. Believes that struggled and unfortunate people will be relieved in Christian Paradise. More, Papadiamandis’ narrator ways and his particular writing style are looked into texts.